Hozzávalók:
  • 1 kg alma
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 13 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • csipet só
  • 1 kg alma
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 13 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom

Borított almatorta egyszerűen

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A hámozott, magháztól megfosztott almákat negyedelem és 5 dkg cukorral hintett sütőformába teszem. 5 dkg vajat ráreszelek és fedő alatt párolom, hogy a cukor karamellizálódjon.

A tojássárgákat, 15 dkg cukrot, 15 dkg vajat kikeverek és reszelt citromhéjat meg lisztet szórok bele. A tojásfehérjét felverem kemény habbá és az előző masszába forgatom.

A tésztát ráhalmozom az almákra és 190 fokos sütőben aranysárgára sütöm, majd ha kihűlt, akkor kifordítom a formából.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti