Borhabkrém aszalt áfonyával

Borhabkrém aszalt áfonyával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 pohárhoz:
  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor
  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítés:

Az áfonyára öntjük a megmelegített vörösbort, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy jól magába szívja. Ezután beleöntjük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni.

A tojássárgához adjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a fehérbort is. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már kellően besűrűsödött, és jó habos, a vízgőzről levesszük, és éppen csak langyosra hűtjük.

A langyosra hűlt borhabot ezután a poharakba kanalazzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát a borhabkrém tetejére kanalazzuk, és úgy kínáljuk.

Nagyon finom desszert.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!