Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Borecetes-hagymás burgonyasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4-5 személyre:
  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
  • bors
  • 2 dl víz
  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
  • bors
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Még melegen a szeleteket tálba halmozzuk, megsózzuk. A lilahagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágjuk, a petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük és nem túl apróra vágva, a burgonyához adjuk.

Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverjük, megborsozzuk és felöntjük a vízzel, majd az egészet ráöntjük a burgonyára és jól összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatjuk.

Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!