Borban áztatott mazsolás kalács karamell almával, mézes krémmel
Hozzávalók:
- 20 dkg mazsolás kalács
- 2 evőkanál nagy szemű mazsola
- 2 dl édes bor
a karamell almához:
- 20 dkg alma
- 2 evőkanál cukor
a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű krémpor
- 8 dkg méz
- csipetnyi őrölt fahéj
- 3 dl tejszínből vert hab
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba.
A krémhez feltesszük főni a tejet, amikor forr belekeverjük a fahéjat, mézet, és a kikevert krémport, és sűrűre főzzük. Levesszük, és kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy ne bőrösödjön, sima maradjon.
A kalácsot kockákra összevágjuk. A mazsolát leszűrjük, levét a kalácsra öntjük.
Megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk az almát. A cukrot karamellizáljuk, és rátesszük az almaszeleteket. Kis lángon 10-15 perc alatt összepároljuk, majd a tűzről levesszük.
A kihűlt alapkrémhez két részletben hozzákeverjük a tejszínhabot (vigyázzunk, hogy ne nagyon törjön!). Tálaláskor pohárba tesszük a mazsolás, boros kalácsot, rászórjuk az áztatott mazsolát, majd rákanalazzuk a karamellizált almát, végül rányomjuk a krémet.