Borban áztatott mazsolás kalács karamell almával, mézes krémmel

Borban áztatott mazsolás kalács karamell almával, mézes krémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsolás kalács
  • 2 evőkanál nagy szemű mazsola
  • 2 dl édes bor

a karamell almához:

  • 20 dkg alma
  • 2 evőkanál cukor

a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszín ízű krémpor
  • 8 dkg méz
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 3 dl tejszínből vert hab

Elkészítés:

A mazsolát megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba.

A krémhez feltesszük főni a tejet, amikor forr belekeverjük a fahéjat, mézet, és a kikevert krémport, és sűrűre főzzük. Levesszük, és kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy ne bőrösödjön, sima maradjon.

A kalácsot kockákra összevágjuk. A mazsolát leszűrjük, levét a kalácsra öntjük.

Megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk az almát. A cukrot karamellizáljuk, és rátesszük az almaszeleteket. Kis lángon 10-15 perc alatt összepároljuk, majd a tűzről levesszük.

A kihűlt alapkrémhez két részletben hozzákeverjük a tejszínhabot (vigyázzunk, hogy ne nagyon törjön!). Tálaláskor pohárba tesszük a mazsolás, boros kalácsot, rászórjuk az áztatott mazsolát, majd rákanalazzuk a karamellizált almát, végül rányomjuk a krémet.

Neked ajánljuk