Bonbonok

Bonbonok

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az írókához:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojásfehérje

A bonbonokhoz:

Szilvás:

  • aszalt szilva
  • rum
  • dió
  • mandulaforgács
  • némi reszelt marcipán
  • darált keksz

Barackos:

  • aszalt barack
  • rum
  • reszelt marcipán
  • darált keksz

Valamint:

  • tortabevonó nagy mennyiségben

Elkészítés:

Kezdjük a bonbonokkal: direkt nem írtam mennyiségeket, mert az akkor dől el, amikor az ember készíti, a bonbon állaga dönti el. Az aszalt gyümölcsöket a hozzávalóknál leírt alkoholban áztattam egy napig, majd botturmixgéppel pürésítettem. Ezután már csak a megfelelő hozzávalókkal összegyúrtam formázható masszává, és olvasztott bevonócsokiba mártogattam, sütőpapírra tettem, majd díszítettem őket.

A bevonót egyszerűen a mikrohullámú sütőben olvasztottam meg, alacsony hőfokon. A kétszínű csokis díszítéseknél a bevont bonbonra az ellenkező színű csokiból egy keveset csorgatunk, majd hústűvel vonalakat húzunk a még folyékony csokiba.

Az írókához kb. 20 dkg kristálycukrot elektromos darálón jó alaposan daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le és nem terül szét hamar.

Neked ajánljuk