Bonbonetti - a sütés nélküli finomság

Bonbonetti - a sütés nélküli finomság
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 40 g csokipuding
  • 1 csomag 5 lapos nápolyi lap (boltban kapható téglalap alakú)
  • 1 db tojás
  • 1 tábla tej tortabevonó
  • a bevonáshoz:
  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 40 g csokipuding
  • 1 csomag 5 lapos nápolyi lap
  • 1 db tojás
  • 1 tábla tej tortabevonó
  • 2 tábla ét tortabevonó

Elkészítés:

Gőz felett megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a torta bevonót. Ha elolvadt, beleöntjük a villával felvert tojást, a pudingot, a darált diót, és kb. 8-10 percig főzzük.

A tűzről levéve beletördelünk 3 darab nápolyi ostya lapot, simára keverjük.

Egy őzgerinc (vagy tetszőleges formát) folpackkal kibélelünk, belesimítjuk a masszát, lefedjük a méretre vágott ostya lappal. Ráhajtjuk a kilógó folpackot, mehet is a hűtőbe.

Másnap kiborítjuk, csokoládéval leöntjük, alkalomhoz illően díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti