Bolognais pite

Bolognais pite

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 600 g sovány darált marhahús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 csomag bolognai spagetti alap
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 1 adag fagyasztott leveles tészta

A tetejére:

  • 1 tojás, enyhén felverve

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát felengedjük.

Egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzákeverjük a darált húst, megsózzuk, néhány perc alatt átpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejjel és vízzel, elkevert, szószt és felforraljuk. Ezután a lángot takarékra vesszük alatta és 8-10 percig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húsos ragut négy nagyobb szuflé formában (vagy tűzálló tálkában) elosztjuk. A tésztát kinyújtjuk, négy egyforma részre (szuflé forma nagyságúra) kivágjuk, a közepén bevágjuk, hogy majd sülésnél a felesleges gőz távozhasson.

A tésztakorongokat a formák tetejére tesszük, és megkenjük a felvert tojással. 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz.

Neked ajánljuk