Bolognai tekercs

Bolognai tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 32 dkg spagetti tészta
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • *
  • a mártáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 1 sárgarépa felkarikázva
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg zeller felkockázva
  • 15 dkg sűrített paradicsompüré
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom levél
  • 32 dkg spagetti tészta
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa felkarikázva
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg zeller felkockázva
  • 15 dkg sűrített paradicsompüré
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom levél

Elkészítés:

A spagetti tésztát kifőzzük.

Közben a darált húst egy frissen tartó fóliára téglalap formára kilapogatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a kifőtt tésztát. Feltekerjük, egy jénaiba tesszük és ráöntjük a bolognai mártás felét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a felszeletelt tekercsekre, és a maradék mártásból mindenki maga önt az ételére.

A mártáshoz az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rárakjuk a többi zöldséget, megpirítjuk azokat is, felöntjük egy kis vízzel vagy alaplével. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a fűszereket és puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a paradicsompürét és felöntjük még annyi vízzel, hogy mártássűrűséget kapjunk. Kiforraljuk.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti