Bolognai szószos lasagne

Bolognai szószos lasagne

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lasagne tészta

A raguhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • fél zeller
  • 4 friss paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt
  • ketchup
  • vaj
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

Aprítsd fel a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, majd futtasd meg egy kis vajon. Add hozzá a hámozott paradicsomot, öntsd fel egy kis vízzel, párold puhára, majd turmixold össze.

Vágd apróra és dinszteld a vöröshagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát és a húst, főzd puhára, majd öntsd bele az összeturmixolt zöldségeket, a sűrített paradicsomot, a ketchupot, és a fűszereket. Forrald össze az egészet.

A besamelhez a puha vajhoz adagold hozzá a lisztet és a tejet,, majd folyamatos kevergetés mellett takarékon addig főzd, amíg csomómentes, sűrű szószt nem kapsz. Fűszerezd.

Kenj ki egy tepsit, majd építsd fel a lasagnet: - besamel - lasagne lapok - ragu - reszelt sajt Ezt a sorredet addig ismételd, amíg tele nem lesz a tepsi. A tetején viszont mindenképpen besamel legyen, arra tegyünk néhány vajdarabkál, és a maradék sajtot.

Előmelegített sütőben, süsd 180 fokon 45 percig.

Hasonló receptek