Elkészítés:
Teflonos edényben pár csepp olajon fehér színűre pirítjuk a darálthúst. Ezután rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összeforgatjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük. (Aki hígabb szószt szeretne, tehet hozzá több vizet.)
Ameddig a hús fő, enyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor elkészítjük a szörnyet. A paradicsom szeletre majonéz pöttyöt nyomunk, majd szemes borsot teszünk rá. Ez lesz a szörny szeme. A szörny haját reszelt sajtból formázzuk. Szeletelt sajtból késsel szörny fogakat és orrot formázunk, majd a tészta tetejére tesszük.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
olasz
,
klasszikus
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
45 perc
,
főétel