Bolognai szörny

Bolognai szörny
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 1 csomag Maggi XXL bolognai alappor
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • víz
  • koktél paradicsom (szörny szemeinek)
  • 1 csomag szeletelt sajt (szörny fogainak, orrának)
  • 5 dkg reszelt sajt (szörny hajának)
  • majonéz és szemes bors (szörny szemének)
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 1 csomag Maggi XXL bolognai alappor
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • víz
  • koktél paradicsom
  • 1 csomag szeletelt sajt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • majonéz és szemes bors

Elkészítés:

Teflonos edényben pár csepp olajon fehér színűre pirítjuk a darálthúst. Ezután rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összeforgatjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük. (Aki hígabb szószt szeretne, tehet hozzá több vizet.)

Ameddig a hús fő, enyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.

A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor elkészítjük a szörnyet. A paradicsom szeletre majonéz pöttyöt nyomunk, majd szemes borsot teszünk rá. Ez lesz a szörny szeme. A szörny haját reszelt sajtból formázzuk. Szeletelt sajtból késsel szörny fogakat és orrot formázunk, majd a tészta tetejére tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti