Bolognai spagetti

Bolognai spagetti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g darálthús
  • 150 ml jó minőségű száraz vörösbor
  • 200 ml passzírozott paradicsom
  • bors
  • reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g darált hús
  • 150 ml jó minőségű száraz vörösbor
  • 200 ml passzírozott paradicsom
  • bors
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.

Felforrósítjuk a vajat és a hagymát üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, aztán a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük picit. Felöntjük vízzel és hagyjuk legalább 1 órán át főni.

A tésztát a szokásos módon megfőzzük: felforralt vízbe egy kevés olajat teszünk és utána belerakjuk a tésztát főni! Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti