Hozzávalók:
  • 40 dkg spagetti
  • 4 dkg sajt
  • A mártáshoz:
  • 25 dkg darált marhahús
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • zellerzöld
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 db babérlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek. olaj
  • cukor
  • bors
  • 40 dkg spagetti
  • 4 dkg sajt
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • zellerzöld
  • cukor
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg darált marhahús
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • bors

Bolognai spagetti

Elkészítési idő
4,0 23 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A leveskockát hagyom oldódni 3 dl forró vízben.

Olajon dinsztelem a felaprított hagymát, répát, zellert, majd paradicsompürét, húslevest öntök rá és mehet bele a marahahús, utána ízesítem babérlevéllel, sóval, borssal cukorral.

Így főzöm a paradicsomszószt 30-40 percen keresztül, néha átkeverve.

A spagettit közben kifőzöm és a szószt ráhalmozva tálalom, reszelt sajttal szórva.