Bolognai spagetti

Bolognai spagetti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 liter víz
  • 1/2 dl napraforgóolaj
  • 10 dkg parmezán
  • 60 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 liter víz
  • 1/2 dl napraforgóolaj
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés:

A bolognai raguhoz apró darabokra vágjuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokhagymát, majd forró olajban megdinszteljük a vöröshagymát. Ha üveges lett a hagyma, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal, majd beletesszük a zúzott fokhagymát.

Nagyjából negyedórán keresztül pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Összeforraljuk, közben kóstoljuk meg, ha kell még fűszerezzük.

A spagetti tésztát forró vízben kifőzzük fél deciliter olajjal és körülbelül két teáskanálnyi sóval. A sajtot lereszeljük, majd úgy tálaljuk, hogy a spagettire szedünk a bolognai raguból, majd sajttal megszórjuk. Friss bazsalikommal díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!