Bolognai spagetti

Bolognai spagetti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 1 csomag Maggi bolognai alappor
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • víz
  • 15 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 1 csomag Maggi bolognai alappor
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • víz
  • 15 dkg sajt (lehet füstölt is)

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és összepirítjuk. A megpirult húsra rászórjuk a Maggi bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, az oregánót, és kevés vízzel felöntjük. (A víz adagolása egyéni ízlés szerint történik.)

Ameddig a mártás fő, enyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.

A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!