Bolognai rakott krumpli

Bolognai rakott krumpli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 1 kg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 300 g paradicsomszósz
  • szárított bazsalikom
  • oregánó
  • 450 g tejföl
  • 4 tojás
  • 3 kanál liszt
  • őrölt bors
  • 100 g reszelt sajt
  • kevés étolaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.

Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük. A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk