Bolognai ragus-spenótos lasagne

Bolognai ragus-spenótos lasagne

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A bolognai raguhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 vastag ág szárzeller
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 dl hámozott, kockázott paradicsom
  • 4 dl passzírozott paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés cukor
  • őrölt babér

A spenótos töltelékhez:

  • 40 dkg leveles spenót
  • 30 dkg tejszínes krémsajt (tömlős)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Valamint:

  • 4 dkg reszelt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés:

Először a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a karikákra vágott szárzellert, sárgarépát, zöldpaprikát. Pár percig tovább kevergetem, majd mehet bele a kétféle paradicsom, fűszerezem ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, őrölt borssal, sóval, pici cukorral, őrölt babérral. Lefedem, és lassú tűznél, néha megkevergetve fél órán át párolom.

Egy nagyobb tepsit kiolajozok, erre kerülnek az alsó tésztalapok. Erre kanalazom a bolognai ragu 2/3 részét. Erre újabb lapok jönnek, amire a spenótleveleket terítem,borsozom, 4 gerezd fokhagymát reszelek rá, majd a tömlős sajtkrémet is rányomom darabokban. Ezt befedem a maradék tésztával, amire a maradék bolognai ragu kerül. A tetejét meghintem reszelt parmezán sajttal.

Előmelegített 180 C fokos sütőben fél órát sütöm, amíg szépen megpirul a sajt a tetején.

Hasonló receptek