Bolognai ragus lasagne

Bolognai ragus lasagne

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 3 paradicsom
  • 1 paradicsompüré
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregano
  • romaring
  • fokhagyma
  • reszelt sajt

A besamellhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, felkarikázom, kevés olajon párolom. Hozzáadom a paradicsomot meghámozva, és felöntöm kevés vízzel vagy húsleveslével. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor összeturmixolom és félreteszem.

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadom a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezem.

A besamellhez a vajat felolvasztom, hozzáadom kis adagokban a lisztet és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Ezután sózom, és szerecsendióval ízesítem.

A tepsit kivajazom, és első rétegként besamell mártást teszek, majd erre jön a tészta, ezután a hús, és így tovább folytatom. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vajdarabkákat teszek a tetejére, és megszórom sok reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 200 fokon háromnegyed óráig sütöm.

Neked ajánljuk