Böllérkáposzta

Böllérkáposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csontos tarja
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 koktélparadicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 4 babérlevél

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát egy csipet sóval a zsíron megdinszteljük, rászórjuk a köménymagot, kipattogtatjuk, majd rárakjuk a nagyobb kockára vágott tarját. Sózzuk, borsozzuk és tovább dinszteljük, amíg a hús kifehéredik.

Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a paradicsomot, a babérlevelet és a paprikát, és lassú tűzön főzzük. A savanyú káposztát kimossuk, és amikor már felfövésben van, berakjuk a pörköltbe és puhára főzzük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk