Hozzávalók:
  • 5 dl tejföl
  • 8 dl tej
  • 2 fej hagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 db kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dl natúr joghurt
  • fehérbors
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 8 dl tej
  • 2 fej hagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 db kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dl natúr joghurt
  • fehérbors
  • 1 csokor zöldhagyma

Bolgár uborkaleves másnaposságra

Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:


Keverjük el a joghurtot a tejföllel és a tejjel!
Reszeljük le káposztareszelőn a hagymát és 2 db kígyóuborkát! Az uborkát nem kell meghámozni!

Karikázzuk fel a zöldhagymát, a kaprot pedig vágjuk fel!

A fokhagymákat fokhagymanyomóval kinyomjuk. A maradék 1 db kígyóuborkát uborkagyalun legyaluljuk.

Tegyük az összes zöldséget a joghurtos-tejfölös-tejes alapba, majd keverjük el jól!
Sózzuk, fehérborsozzuk ízlés szerint. Éjszakára a hűtőbe tesszük, reggeltől jéghidegen fogyaszthatjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti