Bolgár muszaka

Bolgár muszaka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • bors
  • 3-4 tojás
  • 1 hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 padlizsán
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

Elkészítés:

Előző nap keverjük össze a húst a felaprózott hagymával, sóval, pirospaprikával, borsikafűvel és borssal!

Ha ez kész, tegyük a hűtőbe!

Kockázzuk fel a krumplit minél kisebbre! Kezdük el pirítani a húst olajon egy magas falú serpenyőben! Ha kész, öntsük hozzá a krumplit és kis vizet, hogy ellepje! Sózzuk meg! Pároljuk puhára negyed óra alatt!

Öntsük bele a ragu harmadát egy tepsibe! Tegyünk rá egy sor felkarikázott padlizsánt, megint egy harmad ragut, újra egy sor padlizsánt, majd a maradék ragut! Rakjuk előmelegített sütőbe! Keverjük ki a tejfölt 4 tojással, majd negyed óra sütési idő elteltével locsoljuk a muszaka tetejére! Süssük még 10 percet!

Neked ajánljuk