Bolgár muszaka

Bolgár muszaka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • bors
  • 3-4 tojás
  • 1 hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 padlizsán
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • 4 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 db padlizsán
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:



Előző nap keverjük össze a húst a felaprózott hagymával, sóval, pirospaprikával, borsikafűvel és borssal!

Ha ez kész, tegyük a hűtőbe!

Kockázzuk fel a krumplit minél kisebbre!
Kezdük el pirítani a húst olajon egy magas falú serpenyőben!
Ha kész, öntsük hozzá a krumplit és kis vizet, hogy ellepje!
Sózzuk meg!
Pároljuk puhára negyed óra alatt!

Öntsük bele a ragu harmadát egy tepsibe!
Tegyünk rá egy sor felkarikázott padlizsánt, megint egy harmad ragut, újra egy sor padlizsánt, majd a maradék ragut!
Rakjuk előmelegített sütőbe!
Keverjük ki a tejfölt 4 tojással, majd negyed óra sütési idő elteltével locsoljuk a muszaka tetejére!
Süssük még 10 percet!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti