Bojtárleves

Bojtárleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg bárányhús
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 6 dkg tarhonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 liter csontlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici kakukkfű
  • kevés borsmentalevél
  • pirospaprika

Elkészítés:

Finomra vagdalom a hagymát, majd olajjal aranyszínűre dinsztelem. Szórok hozzá pirospaprikát, majd beleteszem a kicsire kockázott húst. Sózom, hozzáadom az összetört fokhagymát, kakukkfüvet és a borsmentalevelet.

Mikor félig megpuhult a hús, beleadom a paradicsomot és a paprikát, majd a pirított tarhonyát. Utoljára hozzáengedem a csontlevet, majd főzöm, míg kész lesz.

Hasonló receptek