Bojtárleves

Bojtárleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg tarhonya
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A vöröshagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 2x2 centi kockákra daraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

A forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a húskockákat, félig öntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és közepes tűzön, félpuhára pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízbe tesszük. A tarhonyát tepsibe szórva a sütőben, szárazon megpirítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A petrezselymet felaprítjuk.

A levesbe keverjük a burgonyát, a pirított tarhonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 5 ujjnyival ellepje. Felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk