Bohócos pudingos torta

Bohócos pudingos torta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 0.5 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 25 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 5 dl habtejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

  • egy negyed körte
  • fél mandarin
  • 10 g szőlő (2 szem)
  • fél kivi
  • 5 g alma
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük a cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.

Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.

A krémhez a zselatint felmelegítjük 0,5 dl vízben. A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és még pár percig keverjük. A tejhez adjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal, és rákenjük a tészta tetejére, majd 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.

A tetejére a körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, végül az almából kivágjuk az orrát és a száját.

A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát, és pár óra hosszára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, tálcára tesszük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk