Bögrés Raffaello

Bögrés Raffaello
Elkészítési idő
4,0 32 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 1 bögre tejszín
  • porcukor
  • kókuszreszelék
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre tejszín
  • porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet is.

A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. (Magas a süti, tehát tűpróbával ellenőrizzük, vagy ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.)

A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, amit a tészta magába szív.

A kihűlt tésztát a végén megszórjuk porcukorral, és kókuszreszelékkel, majd felkockázzuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti