Bögrés Nutellás-banános muffin

Bögrés Nutellás-banános muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 bögre finomliszt
  • 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 2 db banán
  • 25 dkg Nutella
  • (1 bögre = 250 ml)
  • 2 bögre finomliszt
  • 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 2 db banán
  • 25 dkg Nutella

Elkészítés:

A lisztet a kakaóporral és sütőporral átszitáljuk. Egy másik edényben a tojást habosra verjük a vaníliás cukorral és a részletekben hozzáadott kristálycukorral.

Hozzáöntjük (szintén részletekben) a tejet és az olajat, majd az egészet elkeverjük a lisztes keverékkel. A banánokat tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk.

Kivajazzuk a muffinformánkat, és beletesszük a papírkapszlikat. Egy evőkanál kakaós masszával megágyazunk, beleültetjük a banánt, rá egy teáskanál Nutella, majd betakarjuk még egy evőkanál masszával.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. (A tűpróba itt azért felesleges, mert a mogyorókrém úgyis rá fog ragadni a tűre. Én akkor szoktam kivenni, mikor szépen felemelkedik, és berepedezik.)

Megjegyzés:

A receptet Pék Andrea küldte be. Köszönjük!