Bögrés mézeskalács gluténmentesen

Bögrés mézeskalács gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 bögre rizsliszt
  • fél bögre porcukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • fél bögre méz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt ánizsmag
  • a díszítéshez:
  • M&M tejcsokoládé drazsé
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • 2 bögre rizsliszt
  • fél bögre porcukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • fél bögre méz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt ánizsmag
  • M&M tejcsokoládé drazsé

Elkészítés:

A margarint és a mézet megolvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Azonnal nyújtható!

A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és különböző karácsonyi formákat szúrunk ki belőle. Ekkor óvatosan belenyomkodjuk a cukor drazsékat.

170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti