Bögrés mascarponés torta

Bögrés mascarponés torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • a krémhez:
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cseresznyelekvár
  • a tetejére:
  • 2 evőkanál színes cukorka
  • (bögre = 2,5 dl
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cseresznyelekvár
  • 2 evőkanál színes cukorka

Elkészítés:

A tésztához a tojást a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és azzal is alaposan elkeverjük.

Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából.

A krémhez felfőzzük a pudingport 3 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. A mascarponét elkeverjük a porcukorral. Amikor félig kihűlt a puding, hozzáadjuk a mascarponés masszát. A maradék tejet 3 evőkanál liszttel elkeverjük, és felfőzzük a vaníliás cukorral, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémet a lekvárral megkent tésztaalapra kenjük, pár órára hűtőbe tesszük. Színes cukorkákkal és marcipánfigurával díszítjük a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti