Bögrés mákos kráter gluténmentesen

Bögrés mákos kráter gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej (vagy rizstej)
  • fél bögre cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • a „
  • töltelékhez":
  • 3 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • ribizli (elmaradhat)
  • a tetejére:
  • porcukor
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej (vagy rizstej)
  • fél bögre cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • ribizli (elmaradhat)
  • porcukor

Elkészítés:

A cukros tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd sűrű krémmé főzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy tálba mérjük a lisztet, cukrot, darált mákot és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást, belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is és csomómentes masszává keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük, majd teáskanál segítségével rákanalazgatjuk a pudingot úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Ekkor szórhatunk rá ribizlit (nagyon finom lesz tőle), de ez el is maradhat

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

Hagyjuk kissé hűlni, majd kockára szelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti