Bögrés kakaós-kókuszos kevert

Bögrés kakaós-kókuszos kevert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2,5 dl a bögre
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3/4 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • a tetejére:
  • 2 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 20 ml rum
  • 10 dkg vaj
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 2,5 dl a bögre
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3/4 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 20 ml rum
  • 10 dkg vaj
  • (a tepsi 20×30 cm-es)

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálba öntünk, robotgéppel összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

A kihűlt süteményt bevonjuk a rumos kakaós főzött mázzal. Ehhez a cukrot, vizet, keményítőt, kakaóport egy kis lábasba tesszük, majd kevergetve felforralom.

Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverem a vajat, a rumot, visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve addig főzzük, amíg szép, nyúlós lesz a máz. Ekkor a sütemény tetejére csorgajuk. A tálcát kissé megrázogatjuk, hogy szépen elterüljön a sütemény tetején a máz. (Késsel ne maszatoljuk!) Nagyon szép, fényes máz lesz így a végeredmény.

Természetesen csokoládéval is bevonhatjuk

Nagyon gyors és finom süti!

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!