Bögrés házi sajtos ropi

Bögrés házi sajtos ropi
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2,5 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • 20 dkg margarin
  • 1-2 teáskanál só
  • 25-30 dkg reszelt sajt trappista
  • 5 evőkanál krémsajt vagy sajtkrém
  • esetleg tejföl
  • a kenéshez:
  • 1 tojás felverve
  • a szóráshoz:
  • 1 marék szezámmag
  • (a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre)
  • 2,5 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • 20 dkg margarin
  • 1-2 teáskanál
  • 25-30 dkg reszelt sajt trappista
  • 5 evőkanál krémsajt vagy sajtkrém
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 marék szezámmag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd liszttel alaposan megszórt felületen körülbelül fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, majd húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágjuk.

Megkenjük az egészet tojással, megsózzuk és szezámmagot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk őket, majd 180 fokra (alul-felül sütésprogramon) előmelegített sütőben, kb. negyedóra alatt aranyszínűre sütjük őket.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti