Bögrés gyümölcskenyér

Bögrés gyümölcskenyér
Elkészítési idő
3,0 28 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 bögre olvasztott margarin
  • 1 bögre cukor
  • 5 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • csapott teáskanál fahéj
  • a belevalókhoz:
  • fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (minél színesebb, ízesebb, annál jobb)
  • fél bögre durvára vágott dió
  • fél bögre felkockázott étcsokoládé (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
  • 2 evőkanál liszt
  • aki szereti, tehet bele fél bögre mazsolát is
  • Az őzgerinc forma kikenéséhez:
  • vaj, liszt
  • A bögre 2,5 dl-es
  • 1 bögre olvasztott margarin
  • 1 bögre cukor
  • 5 db tojás
  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (minél színesebb, ízesebb, annál jobb)
  • fél bögre durvára vágott dió
  • fél bögre felkockázott étcsokoládé (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
  • 2 evőkanál liszt
  • mazsola
  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

Egy tálba tesszük az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét és a diót, összekeverjük és meglocsoljuk a rummal. Ezután hozzáadjuk a két evőkanál lisztet és újra átkeverjük. Ez azért fontos, hogy majd ne süllyedjenek a tészta aljába.)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az olvasztott vajat összekeverjük a cukorral. A cukros vajhoz adjuk a tojásokat, robotgéppel habosra verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet is és a fahéjat is.

Két őzgerincformát vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, és elosztjuk benne a tésztát.

Az előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ízlés szerint a tetejét cukormázzal vagy csokimázzal bevonva tovább színesíthetjük.