Hozzávalók:
  • 1/2 bögre tej
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 1 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 bögre liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • 2 tortabevonó
  • 1/2 bögre tej
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 1 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 bögre liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • 2 tortabevonó

Bögrés csokoládétorta

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tejet kis edényben felforraljuk, s tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s lehűlésig keverjük.

A tésztához a margarint keverőgéppel simára keverünk, és a cukrot hozzáadva krémessé dolgozzuk. Egyenként beletesszük a tojásokat és az 1 tojássárgáját.

A sütőporral elkevert lisztet és a csokis tejet váltakozva adjuk a tésztához, s folyamatatosan kevergetve összedolgozzuk. A masszát kikent, kilisztezett - vagy sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük. Sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Miután a kész torta kihűlt, kettészeljük, s megkenjük baracklekvárral (legjobb a nagyon híg). A baracklekvárral összetapasztott tortát tortabevonóval bevonjuk.