Bögrés almás muffin

Bögrés almás muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis csipet só
  • negyed pohár olaj vagy olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt
  • 3-4 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor a szóráshoz
  • (a pohár 2 dl-es)
  • 1 pohár cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis csipet só
  • negyed pohár olaj vagy olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt
  • 3-4 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor a szóráshoz

Elkészítés:

A cukrokat a tojásokkal habosra (világosra) keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 5x5 milliméteres kockákra vágjuk (lehet nagyobb/ kisebb is, ahogy sikerül, vagy ha ahhoz van kedvünk, akkor a le is reszelhetjük) és beleforgatjuk a tésztába.

A masszánkat muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, úgy 3/4-ig töltve azokat. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis kristálycukorral.

175 ⁰C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Figyeljük, hogy aranybarna legyen a tetejük, mert ha sötétebb lesz, megéghet a cukor a tetején.)