Bográcsos szürkemarhapörkölt sós burgonyával

Bográcsos szürkemarhapörkölt sós burgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 10 személynek:

  • 2 kg szürkemarhahús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt csemege paprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 teáskanál Erős Pista
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • 3 kg burgonya

Elkészítés:

Elkészítés: A bográcsban olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a darabolt szürkemarhahúst, és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk az Erős Pistát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felfőtt, beletesszük a lecsót is, és a húst puhára főzzük.

Sós burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk