Hozzávalók:
  • 10 személyre:
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 kg krumpli
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 1,5 dl olaj
  • 1 tk. őrölt cseresznyepaprika
  • 2 fej hagyma
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 ek. ételízesítő
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg burgonya
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1,5 dl olaj
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 ek. ételízesítő
  • 1 tk. őrölt cseresznyepaprika

Bográcsos slambuc

Elkészítési idő
3,0 39 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Tüzet rakunk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát, és a burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk, felaprítjuk.

A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát és a lebbencstésztát, megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a burgonyát.

Ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot és a zöldpaprikát.

Lassú tűzön, néha megforgatva a bográcsot kb. 1 óra alatt megfőzzük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti