Bográcsos pacalpörkölt

Bográcsos pacalpörkölt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg előfőzött pacal
  • 3 db vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db hámozott paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • kevés csípős paprika (ízlés szerint)
  • kevés kakukkfű
  • 1 kanál házi őrölt paprika
  • kevés zsír, vagy étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát zsíron megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.paradicsommal, a csípős paprikával, alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Én a paradicsomot a végébe keresztet vágva szoktam hozzáadni, amit a víz felforrása után kiveszek, és lehúzom a héját. A paradicsom héja nem emészthető, nem fő szét, a felpenderedett héj darabok csak rontják az esztétikai, és ízélményt fogyasztás közben.)

Elkeverjük a fagyasztott, de közben kiolvasztott, előfőzött, konyhakész pacallal, szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük. Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek.

Kevés borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük. A bor mennyiségével vigyázzunk, mert nem az alkohol, hanem csersav tartalma miatt kerül a pörköltbe.

Neked ajánljuk