Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítom, és a bográcsba teszem.

A húst metisztítom, felkockázom, és a hagymán pirítom.

Felöntöm a vízzel, és erős tűzön főzni kezdem.

Ha felforrt, hozzáadom a sót és a paprika felét.

Egyenletes tűzön főzöm, amíg a hús majdnem megpuhul.

Ekkor hozzáadom a hámozott, hasábokra vágott burgonyát.

Kb. még 20 percig főzöm, majd perccel a vége előtt beleteszem a paprika másik felét.

Fehér kenyérrel és vörös borral kínálom.

Neked ajánljuk