Bográcsgulyás pulykacombból

Bográcsgulyás pulykacombból

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felső comb filé
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1,5 kanál zsír
  • 2 kisebb hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 levél zeller zöld
  • 1 lestyánlevél összekötve
  • 1 db zöldpaprika karikára vágva
  • 2 db közepes paradicsom meghámozva
  • kevés köménymag
  • 50 dkg krumpli kockázva
  • frissen őrölt bors

A galuskához:

  • liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • csipet só

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köményt, amivel kicsit együtt pirítjuk. Hagyjuk, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beletesszük az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózzuk, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Kevés főzés után beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és kevés csípős paprikát.

Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrölünk rá, és készre főzzük. A legvégén két tojásból, csipet sóval, kevés vízzel, és annyi liszttel, amennyit felvesz galuskát kavarunk ki, és vágódeszkáról beleszaggatjuk.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk