Bodzavirág muffin gluténmentesen

Bodzavirág muffin gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
  • 10 dkg GM zabpehelyliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag GM sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 3-5 db bodzavirág
  • 20 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
  • 10 dkg GM zabpehelyliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag GM sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 3-5 db bodzavirág

Elkészítés:

A bodzavirágokat lemossuk, lecsepegtetjük, majd a szárról lecsipkedjük.

A liszteket kimérjük és elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és a citromhéjjal. A tejfölt elkeverjük az étolajjal, a citromlével és a tojásokkal, majd a lisztes keverékhez öntjük, és összekeverjük, majd hozzáadjuk a bodzavirágot is.

A muffin tepsi 12 mélyedését papír kapszlival kibéleljük, majd a masszát belekanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti