Bodzavirág bundázva

Bodzavirág bundázva

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10-12 db bodzavirág
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál szarvasgombás tokaji aszú zselé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • pár csepp citromlé
  • liszt (amennyit a tészta felvesz)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A frissen szedett bodzavirágokat jól lemosom. A tésztához: 1 tojást felverek a tejjel, hozzáadom a cukrot, az őrölt fahéjat és a szarvasgombás tokaji aszú zselét. Belereszelem 1 citrom haját és pár csepp citromlevet is csepegtetek bele, csomómentesre keverem, habosra keverem. Annyi lisztet keverek hozzá, amennyit felvesz, palacsintatésztához hasonló.

Serpenyőben olajat forrósítok, a bodzavirágokat a tésztába mártom, és kisütöm.

Neked ajánljuk