Bodzavirág bólé

Bodzavirág bólé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 db frissen szedet bodzavirág
  • 1 csokor menta
  • 1-2 karikára vágott citrom
  • 3 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 1-1 üveg fehérbor és pezsgő ízlés szerint
  • a tartósításhoz:
  • aszklorbinsav
  • 10 db frissen szedet bodzavirág
  • 1 csokor menta
  • 1-2 karikára vágott citrom
  • 3 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 1 üveg fehérbor
  • 1 üveg pezsgő
  • aszklorbinsav

Elkészítés:

A bodzavirágot, mentát szűrőkanálba téve, folyóvíz alatt megmossuk. A citromokat is jól megtisztítjuk.

A langyos vízben feloldjuk a cukrot majd hozzáadjuk a bodzavirágot, mentát, a karikára vágott citromot és a citrom levet. Szobahőmérsékleten érleljük 24 órán át, majd leszűrjük és fogyasztásig hűvös helyen tartjuk. Fogyasztás előtt felöntjük a borral és a pezsgővel.

A bóléba tehetünk kemény húsú gyümölcsöket is. Kitűnő ital nyáresti családi, baráti összejöveteleken. Szárított bodzavirágzattal is elkészíthető. Aszkorbinsavval tartósítható.

Megjegyzés:

A receptet Dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!