Bodzás-szilvalekváros pite

Bodzás-szilvalekváros pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 3 evőkanál pitypangméz + egy pici édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 nagyobb bodzavirág
  • pár kanál szilvalekvár
  • az ízesített tejföl hozzávalói:
  • 2 dl tejföl édesítőszer (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • (a forma 24x24 cm-es)
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 3 evőkanál pitypangméz + egy pici édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 nagyobb bodzavirág
  • pár kanál szilvalekvár
  • 2 dl tejföl édesítőszer (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy keverőtálba ütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vaníliaaromát, a fahéjat, és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot is.

A kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd a bodzás keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük (egy lágyabb masszát fogunk kapni). Egy sütőformát (vagy tepsit) vajjal alaposan kikenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. A tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt vagy vegyes gyümölcslekvárt).

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.

Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!