Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel

Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12-14 db palacsintához:
  • 5-6 db bodzavirág
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • Vaníliás-fahéjas öntet hozzávalói:
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 5-6 db bodzavirág
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd simára keverjük a tésztát. Végül hozzáadjuk a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és alaposan összekeverjük. Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat. (Kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája.)

A pudingport összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a tejszínt ízlés szerinti mennyiégű cukorral összekeverjük, majd feltesszük forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor a tűzről levesszük, majd langyosra hűtjük.

Tálaláskor a bodzás palacsintát tányérra tesszük, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!