bodzás palacsinta

bodzás palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • 3-4 dl tej
  • 2 nagyobb bodzavirág
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • 3-4 dl tej
  • 2 nagyobb bodzavirág
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. (A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.)

A bodzavirágokat lemossuk, kisebb darabokra tépjük és megszárítjuk. Egy bevonatos serpenyőt felhevítünk, majd egy szedőkanálnyi tésztát öntünk és csorgatunk szét benne. Ezután néhány bodzavirágot teszünk a tésztára és óvatosan villával belenyomkodjuk.

Amikor a tészta széle kezd elválni a serpenyő szélétől, megfordítjuk a palacsintát és a másik oldalát is megsütjük.

A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és ezzel töltjük meg a palacsintákat.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti