Bodzás muffin vaníliás vajkrémmel

Bodzás muffin vaníliás vajkrémmel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 12 db muffinhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg mascarpone (vagy túró)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 marék száráról lecsipkedett bodzavirág
  • *
  • a vaníliás vajkrémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval, majd beleszitáljuk egy tálba.

A mascarponéhoz adjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. Az így kapott keveréket a lisztes-sütőporos elegyhez adjuk és a bodzavirágot is beletéve alaposan összekeverjük.

A muffin formát papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát belekanalazzuk. Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük és a sütő erősségétől függően kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét is. Ezután az így kapott vajkrémet nyomózsákba töltjük, és ízlés szerint kidíszítjük vele a muffint.

A muffin tésztája könnyű, s jól érződik benne a bodzavirág íze. A vajkrémet ízlés szerint le is hagyhatjuk, de kár lenne érte, mert így együtt nagyon finom.

Neked ajánljuk