Bodzás-almadzsem

Bodzás-almadzsem

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 20 fej bodzavirág
  • 2 db alma
  • 2 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 1/2 l víz
  • 1 csomag 3:1-ben dzsemfix

Elkészítés:

A bodzavirágot megmossuk (ne sokáig áztassuk!), egy tálba rakjuk, rátesszük a felkarikázott citromot, felöntjük a vízzel és egy éjszakára állni hagyjuk.

Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a megpucolt lereszelt almát és a dzsemfixszel elkevert cukrot. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük (én át is botmixereztem). Melegen kimosott üvegekbe merítjük, lezárjuk, és kb. 10 percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd miután visszafordítottuk, kihűlni hagyjuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek