Hozzávalók:
  • 2 kg bodzabogyó
  • 5 db körte
  • 1 kg cukor
  • 1 tasak dzsemfix 2:1
  • 2 kg bodzabogyó
  • 5 db körte
  • 1 kg cukor
  • 1 tasak dzsemfix 2:1

Bodzalekvár körtével

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A bodzabogyókat kis vízben felrakom főni, hogy szétessen, ekkor szűrőn áttöröm.

A hámozott körtét felkockázom és a bozdához keverem.

Hozzáadom a cukrot és a dzsemfixet.

Kis lángon főzöm 10-12 percet, kevergetve.

Még forró üvegekbe adagolom és szárazdunsztban hagyom kihűlni.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti