Boci tarka

Boci tarka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

egy 22x32 cm-es tepsihez:

  • 35 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 4 db tojás
  • 15 dk porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 dl tej (hideg)
  • 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipet só

a túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A porcukrot és a vaníliás keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett először hozzácsorgatjuk az étolajat, majd a tejet is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, a cukros-tojásos keverékhez kanalazzuk. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd fakanállal, óvatosan hozzákeverjük a masszához. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egyenletesen beleöntjük a kevert tésztát.

A túróhoz hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd alaposan összekeverjük. Ezután kisebb halmokban rákanalazzuk a tepsiben lévő tészta tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük – tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon 35 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt egy rácsra átemeljük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk