Bloody Marys csirke

Bloody Marys csirke

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 7-8 db közepes méretű paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • liszt
  • Worchester és Tobasco szósz
  • 1 dl vodka
  • 1 evőkanál citromlé
  • étolaj

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd teflonserpenyőben, forró olajon hirtelen megkapatjuk. Ha megpirult a csirke, félretesszük egy tálba.

A forró olajba beledobjuk a felszelt fokhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ezeket is megsütjük, a paradicsomról lehúzzuk a bőrét (könnyen lejön), ezt is sózzuk, borsozzuk. Belecsipkedjük a bazsalikom leveleket, ízlés szerint öntünk hozzá Worchester és Tobasco szószt, citromlét valamint vodkát.

Visszatesszük a csirkehúst a serpenyőbe, 1 dl vízzel felöntjük és összerottyantjuk. Főtt tésztával tálaljuk.

Neked ajánljuk